تاریخچه تأسیس و شکل گیری دانشکده پزشکی

 دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در گذشته به نام دانشگاه ملی ایران بوده در 29 اسفند 1338 به وسیله زنده یاد دکتر علی شیخ الاسلام تاسیس شد. اولین دانشگاهی که به صورت هیئت امنایی تحت عنوان هیئت موتمنین فعالیت  می کرده، دانشگاه ملی ایران بود و در دهه 60 بعد از شهادت دکتر بهشتی، به پیشنهاد دکتر احمد سرمد رئیس وقت دانشگاه ملی ایران، نام دانشگاه به دانشگاه شهید بهشتی تغییر یافت.

  دکتر علی شیخ الاسلام با خود عهد کرده بود که هر سال یک دانشکده تاسیس کند و تا سال 1344 به قول خود عمل کرد و سال 1338 و 1339 دانشکده معماری و انفورماتیک و در سال 1340 سومین دانشکده یعنی دانشکده پزشکی را در ساختمان استیجاری در ایرانشهر شمالی تاسیس کردند و در سال 1344 ششمین دانشکده یعنی دندانپزشکی تاسیس شد و این دو دانشکده اخیر در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گرفت.

  دانشکده پزشکی از همان ابتدا پذیرش دانشجو داشت. در بدو شروع دانشکده دوره آموزشی 9 ساله بود که بعدا به 7 سال تغییر کرد.

  اولین رئیس دانشکده پزشکی زنده یاد دکتر جواد هدایتی بود و با پیگیری های ایشان و ریاست دانشگاه، سه سال بعد یعنی در سال 1343 ساختمان دانشکده پزشکی در زمین های اوین (در مکان فعلی دانشکده بهداشت) ساخته شد و با کلاس های آموزشی و سالن های تشریح و آزمایشگاه همراه بود.

فضای آموزشی دانشکده در ساختمان اصلی شامل گروه های فیزیولوژی، بیولوژی و علوم تشریحی، میکروب شناسی، ایمونولوژی، فارماکولوژی، فیزیک و مهندسی پزشکی، انگل شناسی و قارج شناسی، بیوشیمی، ژنتیک ، پاتولوژی، بهداشت و پزشکی اجتماعی، پزشکی قانونی، کتابخانه، مرکز مهارتهای بالینی، آزمایشگاه مرکزی، مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی، مرکز تحقیقات عفونی و گرمسیری، مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی و ملکولی و مرکز تحقیقات مغز و علوم شناختی می باشد.

 

دانشکده پزشکی دارای 10 گروه علوم پایه با 100 نفر عضو  هیات علمی و 30 گروه علوم بالینی با 725 نفرعضو هیات علمی می باشد که تمام گروههای علوم پایه در دانشکده پزشکی مستقر می باشند و  4 گروه علوم بالینی(پزشکی اجتماعی ، پزشکی قانونی ، پزشکی خانواده و پاتولوژی ) در دانشکده پزشکی و مابقی در مراکز پزشکی ، آموزشی و درمانی تابعه که مشتمل بر 12 مرکز شامل مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی اختر، امام حسین(ع)، آیت ا.. طالقانی، پانزده خرداد، شهدای تجریش، شهید لبافی نژاد، شهیدمدرس، طرفه، کودکان مفید، لقمان حکیم، مسیح دانشوری، مهدیه می باشند  مستقرند.  

 

 

 

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب