گروه کودکان

گروه کودکان

دسته بندی :‌ 76

پرتال اصلی گروه

سال تاسیس گروه: 1356 

محل استقرار گروهبیمارستان کودکان مفید

تاریخچه گروه:

طبق مستندات موجود در گزارش جناب آقای دکتر جعفریان ( متخصص کودکان که از پیشکسوتان و بنیان گذاران این رشته می باشند) در سال 1346 ایشان به همراه تعدادی دیگر از متخصصین برجسته کشور به عنوان مسئول اصلاحات برنامه آموزشی در دانشکده پزشکی برگزیده و تغییراتی در برنامه های آموزشی به وجود آوردند و خدمات آموزشی و درمانی مربوط به اطفال از این سال در بیمارستان جرجانی با 70 تخت و بیمارستان تامین اجتماعی بوسیله 11 نفر هیات علمی متخصص کودکان ارائه می شده است.

در سال 1350 آقای دکتر جعفریان به سمت ریاست دانشکده پزشکی دانشگاه ملی سابق منصوب و بیمارستان لقمان الدوله به دانشکده پزشکی واگذار و 30 تخت اطفال و 20 تخت نوزادان در این بیمارستان، به گروه کودکان دانشگاه اضافه شد. اعضای هیات علمی اطفال در بیمارستان لقمان را آقایان دکتر بهداد ، دکتر حقیقت، دکتر عزتی، دکتر یوسفیان، دکتر لسانی، دکتر جعفریان، دکتر منوچهری، دکتر صداقت و دکتر کوشانفر تشکیل می­دادند. در سال 1356 اصلاحات دیگری در دانشکده پزشکی اتفاق افتادو سازماندهی جدیدی برای بخش ها انجام گرفت. ریاست بخش و مدیریت گروه برای اولین بار در سال 1356 به مدت یک سال بر عهده پروفسور مرندیان که از پیشکسوتان و صاحب نظران رشته اطفال کشور هستند گذاشته شد.

در این زمان بخش­های اطفال دانشگاه در دو بیمارستان لقمان به ریاست پروفسور مرندیان و بیمارستان جرجانی ( واقع در خیابان دماوند که در سال 1364 تعطیل و امکانات ان به بیمارستان تازه تاسیس امام حسین واقع در خیابان شهیدمدنی منتقل شد و ریاست بخش اطفال این دو بیمارستان را آقای دکتر مومن زاده بر عهده داشتند) فعال بود و در آن­ها خدمات آموزشی پژوهشی و درمانی ارائه می شد.

از نیمه دوم سال 1356 مدیریت گروه اطفال به آقای دکتر مومن زاده واگذار شد و ایشان در دو نوبت (به جز مدتی که آقای دکتر کوشانفر به مدت یکسال و آقای دکتر غفرانی به مدت 2 سال مدیر گروه بودند) تا سال 1383 به مدت حدود 18 سال این مسئولیت را بر عهده داشته­اند.

از سال 1383 آقای دکتر مجتهد زاده و از خرداد ماه 1386 تا شهریور ماه 1395 آقای دکتر علی اکبر سیاری، از مهر ماه 1395 تا آبان ماه 1397 جناب اقای دکتر عبدالله کریمی از آبان ماه 1397 تا شهریور ماه 1399 جناب آقای دکتر علی اکبر سیاری و از شهریور ماه 1399 تاکنون جناب آقای دکتر محمدمهدی ناصحی این مسئولیت را برعهده دارند.

بعد از انقلاب اسلامی و شکل گرفتن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1364 بیمارستان های طالقانی، شهدا، مسیح دانشوری، لقمان حکیم، مفید و امام حسین به دانشگاه واگذار و گروه اطفال سیر تکامل خود را با کمک اعضای هیات علمی جدیدی که به گروه اضافه می­شوند ادامه می­دهد و امور برنامه ریزی به صورت متمرکز در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و شاخه پزشکی ستاد انقلاب فرهنگی می­باشد.

بیمارستان کودکان مفید نیز که وابسته به وزارت بهداری سابق بود در اوائل دهه 1360 به دانشگاه واگذار و متعاقبا در این بیمارستان پذیرش دستیار فوق تخصصی در رشته های اعصاب، خون و هماتولوژی-انکولوژی و نوزادان شروع شد و در ادامه رشته های فوق تخصصی عفونی، غدد، نفرولوژی، گوارش و کبد، ایمونولوژی و آلرژی بالینی، ریه و روماتولوژی نیز راه اندازی شد.

امکانات گروه اطفال در حال حاضر:

گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از 89 نفر اعضای هیئت علمی (3 نفر استاد ممتاز، 17 نفر استاد، 27نفر دانشیار و 42 نفر استادیار ) تشکیل شده است.

گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مجموع دارای 543 تخت فعال میباشد که در جدول ذیل به تفکیک بخش های مراکز ذکر شده است.

تعداد دستیاران شامل 90 نفر و تعداد فلو ها 46 نفر و فلوشیپ 3 نفر و تعداد دانشجویان و انترن ها در هر دوره متغیر و در هر دوره حدود 90 نفر می باشد.

مراکز تحقیقاتی گروه شامل مراکز تحقیقات عفونی، مغز و اعصاب، نوزادان، بیماری های خونی کودکان، مرکز تحقیقات گوارش وکبدومرکزتحقیقات نفرولوژی واحد تحقیقات توسعه بالینی در بیمارستان کودکان مفید مشغول فعالیت هستند.

 

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب